Medikal Pilates Nedir?

Medikal pilateste kemik ve kas hastalıklarına karşı özel yöntemler uygulandığını belirten Nes Pilates, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Medikal pilateste; omurga rahatsızlıkları, diskopati (bel, boyun fıtıkları),boyun düzleşmesi, skolyoz, artmış kifoz/lordoz, omuz eklem problemleri(dirsek),kalça eklemleri, problemleri(diz)spondilolistesis,spondilolizis, yürüyüş disfonksiyonları, osteoporoz ve fibromiyaljigibi hastalıklarda kişinin sorununa iyileştirici, hafifletici ve korunma amaçlı olarak özel yöntemler uygulanır.”

‘MEDİKAL PİLATESTE KEMİK VE KAS HASTALIKLARINA KARŞI ÖZEL YÖNTEMLER UYGULANIR’..

John McCoist

‘MASA BAŞI ÇALIŞANLAR İÇİN MEDİKAL PİLATES ÖNEMLİ’..

Pilates Eğitmeni ve Hareket Profesyoneli Nevra Selışık, masa başı çalışanlara yönelik önemli uyarılar yaparak, tüm gününü masa başında geçiren ofis çalışanlarında, omurganın yanlış kullanımı nedeniyle oluşan sırt ve bel ağrılarında medikal pilatesin kullanılabileceğini ifade etti. Pilatesin uzman olmayan kişilerin yanlış yönlendirmesi ile ciddi zararlar verebileceğini vurgulayan Nevra Selışık, “Ayrıca; pilates konusunda yanlış bilgilendirmeler sonucunda insanlar, her önüne geleni pilates eğitmeni sanarak büyük yanılgı içine düşmektedir. Genel yanlışlık ise pilates top üzerinde veya yerde mat üzerinde bilinçsizce yapılan hareketler serisi değildir. Sağlık konusunda yeterli eğitimi olmayan ellerde insanlarımız sağlık yerine sağlık sorunları ile karşılaşabilirler.

Medikal pilates,reformer adı verilen özel bir yatak ve ‘Cadillac’ adı verilen yayların olduğu platform üzerinde yapılır. Reformer ile tüm kaslar aynı anda, dengeli bir şekilde çalıştırılıyor. Pilates programında karın, sırt, bel, kalça ve bacak kaslarının kuvvetlendirilmektedir. Denge egzersizleri de özel nefes teknikleri eşliğinde yapılmaktadır. Medikal pilatesten en yüksek faydayı sağlamak için egzersiz programına düzenli devam edilmelidir. Sağlıklı beslenmek ve kilo kontrolü büyük önem taşımaktadır. Omurgayı ve vücut mekaniğini doğru kullanmak ile ofis ergonomisine de özen göstermek gerekiyor”şeklinde konuştu.

‘KİŞİYE ÖZEL PROGRAMLAR UYGULANMALI’..

Kişiye özel programlar hakkında da bilgi veren Selışık, “Medikal pilateste bir seans 50 dakikadır ve programın etkili olabilmesi için en az dört hafta boyunca, haftada iki-üç gün devam edilmesi gerekir. Dikkat edilmesi gereken diğer önemli noktanın ise, çalışmaların medikal pilates konusunda eğitimi olan uzman kişiler ile yapılmalıdır. Medikal pilates programının uygulanabilmesi için önce sorun yaşadığı konu için uzman doktora gitmeli, danışmalı ve medikal pilates için görüş almalı” dedi.

‘PİLATES EĞİTMENİ DİYETİSYEN DEĞİLDİR’..

Pilates eğitmeninin diyetisyen olmadığına da vurgu yapan Nevra Selışık, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Pilates eğitmeninin diyetisyen olmadığı konusuna açıklık getirmeliyiz. Bizler hareket profesyoneli ve pilates eğitmeniyiz. Diyetisyen değiliz. Beslenme konusu uzmanlık alanımız değil. Elbette bir diyetisyenden alınan profesyonel destek ile bütünleşirse başarı daha da artar.

 Bilinen bütün faydalarının yanı sıra pilates omurga ve eklemlerinizi güçlendirir, duruşunuzu dikleştirir ve daha uzun görünmenizi sağlar. Dik durmanız ciğerlerinizi genişletir ve diğer bütün organlarınıza görevlerini daha sağlıklı ve verimli bir şekilde yerine getirmeleri için gerekli yeri açar. Eklem yerleriniz deki basıncın azalması size daha fazla güç, hareket kabiliyeti ve enerji verir.”